Το ΚΙΝΑΛ επιμένει για την επιστολική ψήφο των αποδήμων

Το ΚΙΝΑΛ επιμένει για την επιστολική ψήφο των αποδήμων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:23 Δημιουργία 16/10/19, 17:19

Την επιμονή του Κινήματος Αλλαγής στο δικαίωμα επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού επανέφερε την Τετάρτη ο Κώστας Σκανδαλίδης, σε δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, «η θέση μας και στις διεργασίες της διακομματικής επιτροπής και στις συνεδριάσεις της επιτροπής της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος είναι θετική και εποικοδομητική. Πιστεύουμε ότι η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει με κάθε τρόπο και να αποφασίσει ΤΩΡΑ να δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα.

Απαιτείται γι’ αυτό στοιχειώδες πεδίο εθνικής συνεννόησης. Έθεσα τις 4 αρχές (εγγραφή στα δημοτολόγια, ισοτιμία της ψήφου, δυνατότητα επιστολικής ψήφου και εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο των αποδήμων) που έθεσε η Φώφη Γεννηματά εξ αρχής.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα παρά τις επί μέρους διαφωνίες και πιστεύω ότι θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για μια τελική συμφωνία. Πρέπει όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο εθνικό κοινοβούλιο να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι εθνικό μας χρέος» κατάληξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Αν σου άρεσε κάνε