Οι 4 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ στην ΕΕ για το προσφυγικό

Οι 4 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ στην ΕΕ για το προσφυγικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:05 Δημιουργία 17/10/19, 17:00

Τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες προς τη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών (Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – PES Leaders).

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για επικίνδυνη στάση της Τουρκίας προς το θέμα των νέων αφίξεων στα νησιά, ενώ σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το βάρος μόνη της. Το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό.

Η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής επιδεινώνεται, τα προβλήματα που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε κέντρα όπως στη Μόρια, παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις».

Οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ είναι οι εξής:

1. Είναι υποχρέωση της Ε.Ε. να φυλάσσει τα σύνορά της, αναβαθμίζοντας τις δυνάμεις και τα μέσα που υπάρχουν ως τώρα. Άμεση ενίσχυση της συνοριοφυλακής.

2. Να αλλάξουμε την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας ώστε οι «επιστροφές» των μεταναστών να ισχύουν και για όσους μεταφέρονται στην ενδοχώρα. Να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά!

3. Να αποφασιστεί νέα διαδικασία μετεγκατάστασης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, που σήμερα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.

4. Να επαναφέρουμε το αίτημα για αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου, ώστε όλες οι χώρες μέλη της Ε.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αν σου άρεσε κάνε