Το ΜέΡΑ25 καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων

Το ΜέΡΑ25 καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:03 Δημιουργία 21/10/19, 14:59

Την καταψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων του εξωτερικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ΜέΡΑ25, με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη να θέτει εαυτόν εκτός της πλειοψηφίας που χρειάζεται στη Βουλή για να περάσει το μέτρο.

«Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης δρομολογούν μια μεταξύ τους συναίνεση που εμπαίζει όλους τους Έλληνες του εξωτερικού και καταστρατηγεί τα πολιτικά τους δικαιώματα» υποστηρίζει το ΜέΡΑ25, με την επισήμανση ότι «ήταν το πρώτο κόμμα που τόσο προεκλογικά όσο και από το βήμα της Βουλής υποστήριξε την πλήρη αποκατάσταση των εκλογικών δικαιωμάτων των Ελλήνων του εξωτερικού, μέσω της διευκόλυνσης άσκησής τους.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι στον διάλογο που εκκίνησε η κυβέρνηση «προσήλθαμε με μεγάλη διάθεση συνεργασίας, επειδή γνωρίζουμε καλά τον πόνο των απόδημων, των γενεών που έδιωξαν από την πατρίδα προηγούμενες κρίσεις, καθώς και την ανάγκη των παιδιών που έδιωξε η πρόσφατη χρεοδουλοπαροικία, να μπορούν να ψηφίζουν - και να ψηφίζονται - στις εκλογές που αποφασίζουν τις τύχες της πατρίδας μας».

Ωστόσο, «το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει επί της αρχής αυτό τον εμπαιγμό που παρουσιάζεται ως διευκόλυνση των εκλογικών δικαιωμάτων των απόδημων».

Ως προς τις θέσεις των άλλων κομμάτων, το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι η συναίνεσή τους επεκτάθηκε στην πρωτάκουστη πρόταση να ψηφίζουν μεν στο Προξενείο αλλά χωρίς να μπορούν να δώσουν σταυρό σε υποψήφιους βουλευτές συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας.

Αν σου άρεσε κάνε