Διευκρινήσεις από το Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ιβάν Σαββίδη

Διευκρινήσεις από το Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ιβάν Σαββίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 21/10/19, 20:33

Διευκρινήσεις για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα μέσα στη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ιδιοικτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και επιχειρηματία δίνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με σχετικό non paper από το γραφείο του πρωθυπουργού, το τετ α τετ Μητσοτάκη-Σαββίδη εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχόμενων επαφών που έχει ο πρωθυπουργός με επιχειρηματίες και επενδυτές. Επαφές που, όπως τονίζεται, γίνονται δημόσια και πάντα ανακοινώνονται.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, στόχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι να έχει κατατεθεί μέσα στον επόμενο μήνα ο φάκελος με το ειδικό χωροταξικό σχέδιο, προκειμένου αυτό, στη συνέχεια, να λάβει το «πράσινο φως». Παράλληλα, για το ζήτημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες ημέρες υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έκτου προβλήτα. Πρόκειται για μία επένδυση, η οποία φτάνει τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ανάδοχος για τα έργα στον 6ο προβλήτα θα εγκατασταθεί στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020. Η προοπτική είναι το πρότζεκτ να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στο πρώτο εξάμηνο του 2023, επιτρέποντας τον ελλιμενισμό πλοίων κύριων γραμμών, μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, χωρητικότητας μέχρι 18.000 TEUs, καταλήγει η ενημέρωση του Μαξίμου.

Αν σου άρεσε κάνε