Κατ' αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά ζητεί ο Παπαγγελόπουλος

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά ζητεί ο Παπαγγελόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:54 Δημιουργία 22/10/19, 09:39

Στο επίκεντρο της εγχώριας πολιτικής θα βρεθεί και πάλι η πολύκροτη υπόθεση της Novartis, παράλληλα με άλλα «καυτά» ζητήματα, καθώς σήμερα το απόγευμα, στις 17.00, συνεδριάζει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται η λήψη απόφασης για τους προτεινόμενους μάρτυρες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ο καθορισμός της σειράς και οι ημερομηνίες εξέτασης των πρώτων μαρτύρων.

Επίσης, θα γίνουν και οι αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής επί της δικογραφίας.

Σημειώνεται πως οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου θα επισκεφτούν τον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Ιωάννη Μπούγα, προκειμένου να του παραδώσουν αίτηση να διαβιβαστούν στην Επιτροπή οι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση, αίτηση για ακρόαση μαρτύρων και αίτηση για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού με εισαγγελείς και πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στο μεταξύ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως κάποιοι τον έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό. Χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis, ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους« και σημείωσε ότι πριν από τον ίδιο «το είχε πει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου ότι η Novartis είναι η κορωνίδα των σκανδάλων».

«Για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων δημιουργήθηκε η θεωρία της σκευωρίας... Στόχος ήταν να με φοβίσουν. Επειδή δεν φοβήθηκα και η δικογραφία αποδεικνύεται φιάσκο - με βάση το κατηγορητήριο - προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν κάτι, επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, ανακαλύπτουν επεμβάσεις μου σε άλλες υποθέσεις... Ρωτάω: έχει εξελιχθεί κάποια υπόθεση στα δικαστήρια ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή καταρρέουν οι κατηγορίες για την δήθεν σκευωρία προσπαθούν να φτιάξουν άλλη υπόθεση... Ωστόσο καμιά φορά στην ιστορία νικάει και ο Δαυίδ. Τους περιμένω, ξέρω τι πάνε να κάνουν, το μόνο που θα χάσω θα είναι χρόνος μελετώντας την δικογραφία. Δεν πρόκειται να φοβηθώ. Κομανέτσι εγώ δεν πρόκειται να γίνω» ανέφερε.

Άφησε ανοικτό το εάν υπάρχει τροφοδότης λογαριασμός 28 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τις υποθέσεις που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα και μπήκαν στο αρχείο είπε: «Θα δω την πράξη αρχειοθέτησης και τα στοιχεία για την υπόθεση της παραπομπής στο αρχείο της υπόθεσης για τον Αντώνη Σαμαρά... Θα υπερασπίσω τον εαυτό μου αλλά και την Δικαιοσύνη».

Για την εμπλοκή εισαγγελέων στην υπόθεση της σκευωρίας είπε ότι «ένα κομμάτι της Ν.Δ. εκμεταλλεύεται τους εισαγγελείς. Για το κατηγορητήριο εναντίον του υποστήριξε ότι «το κατηγορητήριο είναι αστείο... Αν έστησα σκευωρία, γιατί επτά στις δέκα υποθέσεις για τους πολιτικούς τέθηκαν τελικά στο αρχείο; Τι σόι Ρασπούτιν είμαι; Δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην υπόθεση αυτή».

Αν σου άρεσε κάνε