Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:05 Δημιουργία 22/10/19, 16:02

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την πορεία των έργων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, με βάση τις εξαγγελίες του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στη σύσκεψη θα γίνει ειδική αναφορά στον ΟΑΣΘ, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να σημειώνει νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως «παραλάβαμε 215 λεωφορεία να λειτουργούν, σε μια πόλη που χρειάζεται 500. Το σύστημα συντήρησης σε κατάρρευση, τα έσοδα από τους χρήστες στο 50%, από αυτά που αφήσαμε το 2014, και μια κρατικοποίηση που άφησε τη Θεσσαλονίκη με συγκοινωνία τριτοκοσμικού χαρακτήρα».

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αποστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και βουλευτές της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στα «εμβληματικά έργα» που στόχο έχουν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, με κυριότερα από αυτά την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, την ολοκλήρωση του μετρό, τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού, τη δημιουργία του διεθνούς τεχνολογικού πάρκου Thess Ιntec, τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας της Pfizer και τη δημιουργία νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Αν σου άρεσε κάνε