Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη

Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:47 Δημιουργία 24/10/19, 19:41

Έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας χρέωσε η Φώφη Γεννηματά προς την κυβέρνηση της ΝΔ, στην Ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο το απόγευμα της Πέμπτης.

«Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι κατώτερο των περιστάσεων και της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτοντας ότι το ΚΙΝΑΛ λέει «όχι» στο νομοσχέδιο και ασκώντας έντονη κριτική στις διατάξεις για τα εργασιακά.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας» επεσήμανε, προσθέτοντας «με το νομοσχέδιο επιχειρείται καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων». Συνέχισε λέγοντας πως για τη ΝΔ «η ανάπτυξη αφορά λίγους και ισχυρούς και πως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνουν το μάρμαρο»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για τη χώρα» και προσέθεσε πως «θα εμφανιστεί ως “γαλάζιος” Άγιος Βασίλης και θα επιστρέψει ένα μικρό επίδομα στο τέλους του χρόνου». Παράλληλα εξαπέλυσε βέλη πως επιχειρήθηκε να γίνει ένας «Λευκός Οίκος», ωστόσο επεσήμανε πως λίγο μετά την ψήφιση επιτελικό κράτος υπήρξαν 36 αλλαγές.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε σε τρία βασικά θέματα, επισημαίνοντας πως:

Το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού είναι θέμα εθνικό, είναι θέμα δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίες οι υποχωρήσεις για να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επισημαίνουμε μικροκομματικές λογικές, λογικές που εκφράστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και οδηγούν στον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού Ελλήνων. Εκτός αν έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίζουν. Μικροκομματικές τακτικές οδηγούν σε ταξικές επιλογές» σημείωσε.

Παράλληλα είπε πως “η ΝΔ από την πλευρά της δεν έχει τοποθετηθεί πως θα γίνει η αντιπροσώπευση. Έχει έρθει η ώρα να αναλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις ευθύνες μας

-Στο προσφυγικό/ μεταναστευτικό. Η Φώφη Γεννηματά είπε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα» και είπε πως «αν δεν αντιδράσουμε τώρα και δεν συνεννοηθούμε όλοι, θα το πληρώσουμε ακριβά. Χτυπάμε το καμπανάκι κινδύνου».

Σημείωσε πως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Πρώτον να φυλάξουμε τα σύνορα μας. Δεύτερον να αλλάξει η κοινή δήλωση Ευρώπης- Τουρκίας, ώστε μεταφέρονται από τα νησιά να μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία. Τρίτον να υπάρξει ζήτημα μετεγκαστάστασης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

-Τέλος είπε πως μεταξύ της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια ομερτά για τις ευθύνες αλλά και κοκορομαχίες για το θεαθήνα».

Όσον αφορά στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει το θέμα ας κάνει αποδεκτή την τροπολογία, που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».

Αν σου άρεσε κάνε