«Μονομαχία» Γεωργιάδη με Τσίπρα στη Βουλή

«Μονομαχία» Γεωργιάδη με Τσίπρα στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 24/10/19, 21:17

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ενώ σε υψηλούς τόνους του απάντησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του αμέσως μετά την ομιλία.

«Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής; Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη;» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Του καταλόγισε επίσης «μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον – άρον».

Διερωτήθηκε μάλιστα: «Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

Άμεση ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη όπου σχολίασε την αποχώρησή του μετά το πέρας της ομιλίας του: «Είναι πολύ λογικό μετά από αυτή την παράσταση να φεύγει ο κύριος Τσίπρας, γιατί είναι προφανές ότι έχει μάθει όπως κάνει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ απλώς να δηλώνει τι θέλουν να πουν οι από κάτω και αν κάνουν και κανένα λάθος και ψηφίζουν ανάποδα να τους βάζουν να αλλάζουν και την ψήφο τους».
Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis σχολίασε αποστροφή του κ. Τσίπρα για τους τρεις εισαγγελείς και τα όσα περιλαμβάνονται σε αναφορά τους για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

«Είπε ο κ. Τσίπρας τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Στουρνάρα. Αγγελής, Ράικου, Τατάνη οι τρεις εισαγγελείς που έχουν κατηγορήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο. Γιατί αυτοί δεν ελήφθησαν ως τεκμήριο. Η απάντηση “γιατί αυτοί μας βολεύουν”».

«Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε διάφορα άρθρα του αναπτυξιακού νόμου και τα ταίριαξε με τον κ. Μαρινάκη. Εσείς κάνατε χατίρια και τώρα σας έπιασε ο καημός. Σταματήστε αυτό το τροπάρι. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μας κατηγορεί με εικασίες. Εμείς δεν μπορούμε; Πού το είδατε αυτό; Με το νομοσχέδιο του κ. Τσίπρα αυξήθηκαν οι τιμές στα φάρμακα, αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη. Ο μόνος που δεν μπορεί να μιλάει για τη φαρμακευτική δαπάνη είναι ο Τσίπρας, ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Νόμος περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα δεν έχει ψηφιστεί από τον τελευταίο του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα σε εμάς δεν δεχόμαστε», ανέφερε ακόμα.

Αν σου άρεσε κάνε