Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές, αξιόμαχες και ετοιμοπόλεμες οι Ένοπλες Δυνάμεις

Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές, αξιόμαχες και ετοιμοπόλεμες οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 28/10/19, 16:27

Μήνυμα ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, είναι αξιόμαχες, είναι ετοιμοπόλεμες» έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ τόνισε ότι η αποτρεπτική ισχύς τους «γίνεται σαφής σε κάθε κατεύθυνση»

Μετά την ολοκλήρως της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός έκανε λόγο για «αίσθημα υπερηφάνειας και συγκίνησης για το ηθικό των τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων» αναφέρθηκε στη λεβεντιά τους «αλλά και τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που επέδειξαν στη παρέλαση» και η οποία όπως είπε «διακατέχει όλο αυτό το πολύ μεγάλο πλήθος που συνέρρευσε εδώ στην παραλιακή λεωφόρο για να τους καμαρώσει».

Αναφέρθηκε στις ένδοξες νίκες που ο λαός σημείωσε όταν ήταν «συνειδητοποιημένος, στρατευμένος, ενωμένος και αποφασισμένος».

Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπουργό «όταν ήταν διασπασμένος υποφέραμε μεγάλες εθνικές υποχωρήσεις».

Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να διδαχτούμε, όπως είπε, «από το παράδειγμα των ηρώων του ‘40, να αναπτύξουμε το εθνικό φρόνημα, να στηρίξουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για να ανταπεξέλθουμε κάθε επιβουλή- διαφορετική βέβαια από εκείνους τους καιρούς αλλά υπαρκτή και στις μέρες μας».

Μιλώντας για τους νεκρούς του έπους του ‘40 επισήμανε ότι «αγωνίστηκαν, πολέμησαν, πέθαναν, θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη σε μια εποχή κατά την οποία το εθνικό φρόνημα, η στιβαρή ηγεσία, η στρατιωτική ετοιμότητα υπερίσχυσαν και κατανίκησαν την υπεροπλία, το αριθμητικό πλεονέκτημα, την επιθετικότητα και την αλαζονεία ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος».

Έστειλε μήνυμα ότι «επαγρυπνούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε ποτέ κανένας επιβουλέας από αυτούς που θα έρθουν ή από αυτούς που υπάρχουν να μην περάσει ξανά. Δεν θα περάσει, δεν θα περάσει ποτέ».

Αν σου άρεσε κάνε