Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Δεν μπορεί μία χώρα να σηκώνει το βάρος τριών ηπείρων

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Δεν μπορεί μία χώρα να σηκώνει το βάρος τριών ηπείρων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:56 Δημιουργία 29/10/19, 12:52

Ηχηρό μήνυμα για το καυτό ζήτημα του μεταναστευτικού, τη στιγμή που οι ροές ολοένα και αυξάνονται, έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 4η Ευρω-αραβική Σύνοδο.

«Η χώρα μου δέχεται, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ροές προσφύγων και μεταναστών, ασύμμετρες σε σχέση με την έκταση και τον πληθυσμό της. Τα ακριτικά μας νησιά ασφυκτιούν και περιοχές της ενδοχώρας με δομές φιλοξενίας αντιμετωπίζουν τα πρώτα προβλήματα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελέγχουμε τα σύνορά μας και φροντίζουμε πάντα για τους κυνηγημένους του κόσμου. Όμως, μία και μόνο χώρα δεν μπορεί να σηκώσει στους ώμους της τα προβλήματα τριών ηπείρων. Μόνο συντεταγμένα, με νομιμότητα και συνεργασία θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το μεγάλο στοίχημα του 21ού αιώνα», σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται περισσότερος συντονισμός Ευρωπαίων και Αράβων για την αντιμετώπιση των αιτιών της προσφυγιάς. Να υπάρξει, δηλαδή, βιώσιμη ειρήνη στις εστίες κρίσης. Και χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση στις χώρες προέλευσης και διέλευσης. Χρειάζεται, επίσης, περισσότερη συνεργασία στην καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών. Για να σταματήσει αυτό το χυδαίο εμπόριο ελπίδας».

Αν σου άρεσε κάνε