«Μπηχτή» Κατρούγκαλου σε Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Μπηχτή» Κατρούγκαλου σε Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:33 Δημιουργία 30/10/19, 18:28

Δηκτικό σχόλιο για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη επί της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε την Τετάρτη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Βουλή και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, «καλωσορίζουμε τις σημερινές δηλώσεις του κ. Δένδια σχετικά με τη σημασία που έχει η πλήρης και συνεπής τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντίθεση με τη διγλωσσία πολλών άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Επίσης, χαιρετίζουμε τη δήλωση της βουλευτού της ΝΔ, και πρώην ΥΠΕΞ, κας Ντ. Μπακογιάννη, με την οποία καλεί τον κ. Δένδια να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη της Συμφωνίας, παραδέχεται ότι ο λαϊκισμός ενέχει σοβαρούς εθνικούς κινδύνους και καταδικάζει τις φωνές που μιλούν για κατάργηση της Συμφωνίας» αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης που επένδυσε στον εθνολαϊκισμό και την υποκρισία, αντιτασσόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέχεται σήμερα όσους μιλούν για κατάργηση της Συμφωνίας και έχει αναγάγει την λογική της αδράνειας σε εξωτερική πολιτική της χώρας, οφείλει να εξηγήσει τις θέσεις της Κυβέρνησης του.

Πάντως, παρόλο που έχουμε χάσει το μέτρημα με τις κυβιστήσεις της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι αναμφίβολα σημαντική η αναγνώριση της πραγματικότητας» καταλήγει η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου.

Αν σου άρεσε κάνε