Χρυσοχοϊδης: Να μην περάσουν από πάνω μας οι μετανάστες

Χρυσοχοϊδης: Να μην περάσουν από πάνω μας οι μετανάστες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:00 Δημιουργία 31/10/19, 14:17

Την άποψη πως «αν συνεχίζουμε σαν τη στρουθοκάμηλο να κρύβουμε το μεταναστευτικό ζήτημα και να το αντιμετωπίζουμε σαν κάτι έκτακτο, τότε οι ροές θα περάσουν από πάνω μας κι όχι από δίπλα μας» εξέφρασε την Πέμπτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τις αλλαγές χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού χαρακτήρισε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο παροχής διεθνούς προστασίας αδιέξοδο, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία όπως είπε είναι «να το αντιμετωπίσουμε συστηματικά και σοβαρά, να θωρακίσουμε στο μετρό του δυνατού τα σύνορά μας, να οργανώσουμε τη διοίκηση, να ετοιμάσουμε την κοινωνία».

Ως βασικούς στόχους έθεσε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, την ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία και την επαναπροώθηση όσων τα αιτήματα απορρίπτονται. Συνέχισε λέγοντας «για να πετύχει το σχέδιο πρέπει η δημόσια διοίκηση να ανταποκριθεί» για να προσθέσει πως «είναι στοίχημα για εμένα και τη δημόσια διοίκηση, την κυβέρνηση και τη χώρα να μπορέσει να το τρέξει»

«Ο χρόνος μας κυνηγά γιατί οι βάρκες στο Αιγαίο δεν σταματούν να έρχονται. Κι όσο περνούν οι μέρες έρχονται και περισσότερες, γιατί έτσι έχει αποφασίσει η Τουρκία» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός

Αν σου άρεσε κάνε