Και πάλι ο Τσίπρας κατά της εξαίρεσης των Πολάκη - Τζανακόπουλου

Και πάλι ο Τσίπρας κατά της εξαίρεσης των Πολάκη - Τζανακόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:03 Δημιουργία 04/11/19, 18:56

Όπως είχα φανεί από τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν συναινεί στην αντικατάσταση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπολου από τις εργασίας της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επιστρέφοντας το «μπαλάκι» για την επόμενη κίνηση στον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Απαντώντας στον πρόεδρος της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει σε σχετική επιστολή προς τον ΠτΒ το απόγευμα της Δευτέρας πως «το αίσθημα ευθύνης δεν μου επιτρέπει να συμπράξω στην υπονόμευση του Κοινοβουλίου και στην απαξίωση του κοινοβουλευτικού έργου».

Και προσθέτει: «Πολύ περισσότερο, δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό, υιοθετώντας τις κραυγαλέες και παντελώς αβάσιμες κατασκευές που οδήγησαν μια πλειοψηφία μελών της Επιτροπής στην ανυπόστατη απόφασή τους για εξαίρεση συναδέλφων τους της μειοψηφίας».

Υπενθυμίζει δε, ότι «αποτέλεσε ηθελημένη και συνειδητή επιλογή του κοινοβουλευτικού νομοθέτη, του μόνου αρμόδιου να ρυθμίσει τη λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, να μην προβλέψει διαδικασία εξαίρεσης μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση».

«Συνεπώς, η μεθόδευση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, βασισμένη σε νομικούς ακροβατισμούς και διαδικαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι ανέχεστε, δεν αποτελεί παρά μια ωμή έκφραση πλειοψηφισμού που αποσκοπεί στη φίμωση της μειοψηφίας» σπεύδει να προσθέσει ο κ. Τσίπρας.

«Με την ευθύνη που έχω ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δεν μου επιτρέπεται να συναινέσω σε μια παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής και κατά αυτόν το τρόπο να συμπράξω στην απαξίωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τασούλας έχει δώσει προθεσμία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να ορίσει 2 νέα μέλη στην επιτροπή μέχρι την Τετάρτη και για αυτό έχει αναβληθεί η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση της προανακριτικής.

Αν σου άρεσε κάνε