Το «ταμείο» Μητσοτάκη για τις επαφές στην Κίνα

Το «ταμείο» Μητσοτάκη για τις επαφές στην Κίνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 04/11/19, 19:17

Την ικανοποίηση του για τις συναντήσεις που έχει ο ίδιος και η ελληνική αποστολή στη Σαγκάη της Κίνας εξέφρασε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους που ακολουθούν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην κινεζική πόλη.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε την απόφαση της Bank Of China να ανοίξει υποκατάστημα στην Αθήνα, λέγοντας πως «είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμφωνία με τις τράπεζες. Η Bank of China που ανοίγει υποκατάστημα στην Αθήνα, είναι η 4η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο. Ένα μικρό μέρος του ισολογισμού της να διαθέσει στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό».

Αναφερόμενος στις επαφές μεταξύ επιχειρηματιών των δυο χωρών αυτές τις ημέρες στην Σανγκάη, πρόσθεσε: «Ανοίξαμε μια μεγάλη βεντάλια θεμάτων για επενδύσεις που έχουν σχέση με την ηλεκτροκίνηση, της «έξυπνες» πόλεις, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιστεύω ότι θα προκύψουν πολύ σημαντικές συμφωνίες. Ήταν μια μεγάλη επιχειρηματική αποστολή και μια πρόκληση για εμάς, να δοκιμάσουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν εμφανιζόμαστε καλά οργανωμένοι».

Αν σου άρεσε κάνε