Κυβερνητικό μήνυμα εντός και εκτός ΝΔ για το μεταναστευτικό

Κυβερνητικό μήνυμα εντός και εκτός ΝΔ για το μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:03 Δημιουργία 06/11/19, 07:24
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες εντός και εκτός ΝΔ, στέλνει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο των αντιδράσεων που υπήρξαν σε πολλές περιοχές της χώρας και λόγω της συνεχιζόμενης ουδετερότητας που επιδεικνύουν βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για την μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, διεμήνυσε χθες ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει αναλογική κατανομή των προσφύγων σε περιοχές της χώρας και κατέστησε σαφές ότι σε καμία περίπτωση το ποσοστό δεν θα υπερβαίνει το 1% του πληθυσμού ανά τοπική περιφέρεια.

Η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου κρίθηκε αναγκαία, καθώς τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι αντιδράσεις πολιτών σε πολλές περιοχές, ενώ ηχηρή είναι η σιωπή βουλευτών και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πολλοί υπουργοί εκτιμούν ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν θέλουν να αναλάβουν μέρος του πολιτικού κόστους, που προκαλείται από την απόφαση της μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το μήνυμα του κ. Πέτσα προφανώς αφορούσε και αυτά τα στελέχη, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη με δημάρχους, προκειμένου υποστηριχθεί η αποσυμφόρηση των hot spots.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τις 20 του μηνός άλλες 4.000 μετανάστες θα μεταφερθούν από τα νησιά και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες .

Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Σαγκάη θα προεδρεύσει σύσκεψης για το προσφυγικό, προκειμένου να καθοριστούν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν εντός και εκτός Ελλάδας.

Για την κυβέρνηση, αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί και είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται συντονισμένη δράση από το σύνολο των μελών της ΕΕ .

Τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους τις έχει αναλάβει ο Γιώργος Κουμουτσάκος , την διαχείριση στο εσωτερικό την έχουν οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Στεφανής, ενώ τον συνδετικό κρίκο της κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση αποτελεί ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με τους βουλευτές της ΝΔ, από τους οποίους θα ζητήσει να στηρίξουν την προσπάθεια και θα επισημάνει ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα με εθνική διάσταση.

Αν σου άρεσε κάνε