Ο Παπαγγελόπουλος ζητά εξαίρεση 3 βουλευτών από την προανακριτική

Ο Παπαγγελόπουλος ζητά εξαίρεση 3 βουλευτών από την προανακριτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:28 Δημιουργία 07/11/19, 09:43

Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη Βουλή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζητά την εξαίρεση τριών βουλευτών, 2 εκ της ΝΔ και 1 εκ του Κινήματος Αλλαγής, από τις εργασίας της επιτροπής.

Ακόμα, οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου ζητούν την ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την επιτροπή.

Ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, με υπόμνημα στη Βουλή κατά τις 12:30 ζητάει να εξαιρεθούν από τις εργασίες της επιτροπής οι: Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Θανάσης Πλεύρης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με την αίτηση μας αυτή θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και του Κοινοβουλίου, θα αναφέρεται στην αίτηση των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς αν τελικά ληφθεί η απόφαση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού, τότε η διαδικασία στη Βουλή θα πάσχει από ακυρότητα, όπως χαρακτηριστικά θα επισημαίνεται.

Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα παραθέτουν, μαζί με το αίτημα, και τις διατάξεις στις οποίες βασίζουν το σκεπτικό τους.

Αν σου άρεσε κάνε