Ραντεβού Μητσοτάκη - Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ραντεβού Μητσοτάκη - Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:55 Δημιουργία 07/11/19, 13:45

Ένα σημαντικό τεστ θα έχει την άλλη Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς σήμερα έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον ομόλογο του από τη Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του του Thessaloniki Summit 2019.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, από την κυβέρνηση έχουν αρχίζει να καταστρώνουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν απέναντι στην κυβέρνηση των Σκοπίων, την ώρα που η γειτονικής μας χώρας είναι ήδη σε προεκλογική περίοδο μετά από την προσφυγή στις κάλπες που ανακοίνωσε ο Ζάεφ λόγω του «πάγου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Είναι δεδομένο πως η πλευρά του κ. Μητσοτάκη θα θέσει στους Σκοπιανούς το ζήτημα της ονομασίας των μακεδονικών προϊόντων καθώς και άλλων «γκρίζων» σημείων που διαπιστώνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν σου άρεσε κάνε