Επίθεση ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για την ψήφο των αποδήμων

Επίθεση ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για την ψήφο των αποδήμων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:04 Δημιουργία 08/11/19, 15:00

Έντονες αιχμές κατά της πρότασης της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, που απεστάλη σήμερα στα κόμμα της αντιπολίτευσης, έκανε ο Κώστας Σκανδαλίδης εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «μπορεί να διασφαλίζεται με τις διατάξεις του Σχεδίου η άσκηση πλήρους δικαιώματος και η ισοτιμία της ψήφου που εξ αρχής ετέθη από εμάς ως βάση, όμως, κατά τα άλλα οι φόβοι και οι ενστάσεις που διατυπώσαμε δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Πιο συγκεκριμένα:

Δεν διασφαλίζεται η εκπροσώπηση των ομογενών στο Εθνικό Κοινοβούλιο καθώς η Κυβέρνηση επιμένει να την αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των κομμάτων και να μη την επιβάλλει με το νόμο.

Δεν διευκολύνονται με τη μη θέσπιση της επιστολικής ψήφου όλοι οι Έλληνες σε όποια απόσταση κι αν βρίσκονται, περιορίζοντας έτσι την άσκηση του δικαιώματος τους και κλείνοντας το δρόμο στις σύγχρονες εξελίξεις.

Δεν επιτρέπεται με τις γραφειοκρατικές και εν πολλοίς ανεφάρμοστες προϋποθέσεις σε τεράστιο τμήμα του εκλογικού σώματος των Ελλήνων εκτός επικράτειας ούτε καν να συμμετάσχει στις εκλογές.

Δεν διασφαλίζεται με τις διατάξεις που υλοποιούν αυτές τις προϋποθέσεις σε εφαρμογή της προτεινόμενης αναθεώρησης του άρθρου 54 παρ. 4 του Συντάγματος η μη αμφισβήτηση της συνταγματικής νομιμότητας, που στο μέλλον μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Εμείς επιμένουμε: Λύση τώρα έστω και μεταβατική παρά παραπομπή στις καλένδες γιατί είναι για μας εθνικό χρέος. Θα συνεχίσουμε στο Κοινοβούλιο την προσπάθεια για την βελτίωση της Κυβερνητικής πρότασης και καλούμε τα άλλα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων» καταλήγει η δήλωση του κ. Σκανδαλίδη.

Αν σου άρεσε κάνε