Από τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Από τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:13 Δημιουργία 08/11/19, 15:07

Την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, φθάνουν στην Ολομέλεια της Βουλής οι προτάσεις της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε απάντηση του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει διευκρινήσεις για την αλλαγή στο άρθρο 86 του Συντάγματος, περί ευθύνης υπουργών.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρας, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως «δε θα μπορούσε να γίνει συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για τα θέματα που θίγεται διότι ήδη είχαν συζητηθεί εξαντλητικά, ενώ το θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψηφοφορία επί των προτάσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

Η επί της ουσίας συζήτηση για τα θέματα που θίγετε διεξήχθη προηγουμένως διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17.10.2019 όπου όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες υποστήριξαν τις θέσεις τους», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στυλιανίδης και προσθέτει: «Παρά ταύτα, το Προεδρείο της Επιτροπής αποφάσισε τη διανομή της επιστολής σας σε όλα τα μέλη του και έδωσε κατ' εξαίρεση τη δυνατότητα στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετηθούν πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί της ουσίας».

«Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταθέτουμε την Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος που προέκυψε μετά από ένα γόνιμο, δημοκρατικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια», καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.

Αν σου άρεσε κάνε