Ο ΣΥΡΙΖΑ προς απόσυρση Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ προς απόσυρση Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προανακριτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:04 Δημιουργία 08/11/19, 17:00

Προς την απόσυρση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «έδειξε» την Παρασκευή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Μιλώντας στο ρ/σ Real, ο κ. Λάππας τόνισε: «Την Τρίτη θα εξεταστεί κανονικά ο Φρουζής. Σας κάνω τη δήλωση ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ο εισηγητής και σας λέω ότι την Τρίτη θα γίνει κανονικά η εξέταση του μάρτυρα. Ταυτόχρονα με τη συζήτηση άλλων διαδικαστικών θεμάτων που έχει θέσει ο εγκαλούμενος, δηλαδή ο κύριος Παπαγγελόπουλος», ανάφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο απλά. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή, εμείς θέλουμε να εξεταστεί ο Φρουζής τώρα».

Με τον τρόπο αυτόν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει τη λύση της αποχώρησης των δύο βουλευτών από τις συνεδριάσεις της επιτροπής προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Ωστόσο, αυτό που ακόμα δεν είναι σαφές είναι το κατά πόσο ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, θα καταθέσει όντως την Τρίτη, καθώς εκκρεμούν οι δύο αιτήσεις του κ. Τσοβόλα. Η πρώτη, αφορά την ανάκληση της απόφασης για εξαίρεση των δύο -θεωρείται δεδομένο πως θα απορρίψει η επιτροπή- και η δεύτερη το αίτημα εξαίρεσης άλλων τριών μελών (Πλεύρης, Κυρανάκης, Κεγκέρογλου).

Αν η επιτροπή συμφωνήσει στην εξαίρεση έστω και ενός εκ των τριών, τότε η επιτροπή θα πρέπει να αναμένει τις επιστολές των επικεφαλής των ΚΟ με τα ονόματα αυτών που θα αναπληρώσουν τις κενές θέσεις, προτού προχωρήσει οποιαδήποτε εξέταση.

Αν σου άρεσε κάνε