Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη Μητσοτάκη και Σι στην Cosco

Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη Μητσοτάκη και Σι στην Cosco

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:19 Δημιουργία 11/11/19, 18:14

Στη θετική υποδοχή που έτυχαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ και στο κλίμα που βρήκαν κατά την επίσκεψη τους στις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά στέκονται από το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και το Κινέζου προέδρου στην περιοχή.

Όπως λένε από την κυβέρνηση, οι δύο ηγέτες έτυχαν θερμής υποδοχής στην είσοδο των γραφείων από εργαζόμενους της επιχείρησης που κρατούσαν σημαιάκια των δύο χωρών, καθώς και από τον Πρόεδρο της Cosco Χου Λιρόνγκ.

Οι Μητσοτάκης και Σι παρακολούθησαν τις ομιλίες που απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της Cosco Χου, στις οποίες τόνισαν την επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών και τον στόχο για την περαιτέρω αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους βγήκαν στο μπαλκόνι των γραφείων με θέα στις εγκαταστάσεις και τα ελλιμενισμένα πλοία. Ο επικεφαλής της Cosco τους παρουσίασε μεταξύ άλλων τα δύο τρένα που βρίσκονταν πάνω στη σιδηροτροχιά με δεκάδες εμπορευματοκιβώτια, στο ξεκίνημα της ταχείας γραμμής που ενώνει τη θάλασσα με την ξηρά, την Κίνα με την Ευρώπη.

Παράλληλα, οι Μητσοτάκης και Σι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τέσσερις Έλληνες εργαζόμενους (του ΣΕΠ και του ΟΛΠ) για το αντικείμενο της δουλειάς τους.

Αν σου άρεσε κάνε