Μύλος έγιναν Κεραμέως-Φίλης στη Βουλή για την ΑΣΟΕ

Μύλος έγιναν Κεραμέως-Φίλης στη Βουλή για την ΑΣΟΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:00 Δημιουργία 12/11/19, 14:09

Μεγάλη ένταση ξέσπασε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την Νίκη Κεραμέως και το Νίκο Φίλη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, όταν η κόντρα επεκτάθηκε στην πρόσφατη επίθεση στο γραφείο της υπουργού Παιδείας.

«Θεωρείται φυσιολογικό τα πανεπιστήμια μας να έχουν πέτρες, ρόπαλα, εργαλεία, μάρμαρα. Το ξέρετε πως άνοιξαν με αλυσοπρίονο την πόρτα στην ΑΣΟΕΕ», είπε η ίδια, για να λάβει την εξής απάντηση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «και καλά κάνανε».

«Είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους με οποιαδήποτε μορφή προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια. Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδειξε περίτρανα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέθαλπε αυτές τις πρακτικές», τόνισε η κυρία Κεραμέως.

Τότε, η ίδια άσκησε κριτική στον Νίκο Φίλη, λέγοντας πως επέλεξε να πάει χθες στην ΑΣΟΕΕ και «να πυροδοτήσει την ένταση».

«Η θέση του κ. Φίλη είναι δυσμενής. Πήγε στην ΑΣΟΕΕ και τον αποδοκίμασαν οι φοιτητές», σημείωσε.

Απαντώντας ο κ. Φίλης είπε πως «η κυρία υπουργός δεν γνωρίζει από λαό και κίνημα. Στο κίνημα υπάρχει δημοκρατία».

«Πήγα χθες για την πολιορκία των φοιτητών. Έτσι έχουμε μάθει εμείς στην αριστερά, να είμαστε εκεί και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού».

Αν σου άρεσε κάνε