Μετά τις αντιδράσεις, ο Τσιάρας αποσύρει τη διάταξη φυλάκισης για εξύβριση των θείων

Μετά τις αντιδράσεις, ο Τσιάρας αποσύρει τη διάταξη φυλάκισης για εξύβριση των θείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:23 Δημιουργία 12/11/19, 15:20

Μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από χθες για την ποινή φυλάκισης έως και 2 ετών για την καθύβριση των θείων μέσα στους νέους ποινικούς κώδικες, ο Κώστας Τσιάρας αποφάσισε να αποσύρει το μέτρο από το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ την Τρίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις.

Σημείωσε ακόμη ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάλογη διάταξη. Αλλά όπως είπε η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από τη στιγμή που υπήρξαν τόσο έντονες αντιδράσεις η διάταξη θα αποσυρθεί. Νωρίτερα είχε προαναγγείλει ότι επανεξετάζεται το θέμα.

Eν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για την απόσυρση της διάταξης είπε ότι αυτή είχε μπει εκ παραδρομής. «Είναι υγιές οι υπουργοί να βγάζουν τέτοιες διατάξεις», πρόσθεσε, ενώ για το θέμα των ωρών κοινής ησυχίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόζονται οι κανόνες που προβλέπονται για την ηχορύπανση στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Εμείς δεν θα πούμε στους Έλληνες τι ώρα θα βγουν έξω και τι ώρα θα διασκεδάσουν», ξεκαθάρισε, ενώ απαντώντας σε άλλη παρεμφερή ερώτηση είπε «δεν θα αλλάξουμε εμείς το ωράριο».

Αν σου άρεσε κάνε