Υποχώρηση από ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς Πολάκη - Τζανακόπουλο η προανακριτική

Υποχώρηση από ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς Πολάκη - Τζανακόπουλο η προανακριτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:30 Δημιουργία 12/11/19, 18:23

Σε μια κίνηση που είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Για την εξέλιξη ενημέρωσε τους δημοσιογράφους η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη.

Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης που θα αφορά τις αιτήσεις εξαιρέσεων των τριών βουλευτών και στη σχετική ψηφοφορία, παραβρίσκεται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ο Σπύρος Λάππας θέλοντας να δείξει ότι δεν αναγνωρίζει την διαδικασία.

Μετά τα διαδικαστικά θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση και οι λοιποί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της προανακριτικής, αλλά όχι οι Πολάκης - Τζανακόπουλος

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζαν ότι δεν θα εξαρτήσουν την στάση του κόμματος από το εάν θα εξαιρεθούν αντιστοίχως και οι τρεις βουλευτές (Πλεύρης, Κυρανάκης, Κεγκέρογλου) που έχει ζητήσει ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Με το που θα τελειώσει το διαδικαστικό ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει πως θα παραβρίσκεται στην εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

Για τη στάση που τηρεί στη σημερινή συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, ενώ αυτήν είχε προαναγγείλει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το πρωί στον Σκάι. «Το κεντρικό ζήτημα είναι η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας, με την έννοια ότι η απόφαση της επιτροπής για την εξαίρεσή μας είναι ανυπόστατη. Το δεύτερο ζήτημα όμως είναι ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα απολύτως πρόσχημα στη ΝΔ, ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίζει τη λειτουργία της επιτροπής. Άρα εμείς, σταθμίζοντας αυτές τις δύο αρχές, στη βάση των οποίων θέλουμε να πορευτούμε και στη βάση των οποίων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες, θα καθορίσουμε τη στάση μας. Επομένως, θα έλεγα να κάνουμε λίγο υπομονή», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Διευκρίνισε όμως ότι η όποια στάση επιλεγεί σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά αποχώρηση. «Μίλησε κανείς για αποχώρηση; Είμαστε μέλη της επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί, από τον πρόεδρό μας, και θα επιλέγουμε εμείς, τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπούμε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο βουλευτές να διαφοροποιούν τη στάση τους, κατά περίπτωση, στην πορεία λειτουργίας της επιτροπής.

Αν σου άρεσε κάνε