Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Βουλή: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 12/11/19, 19:33

TAGS

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου νωρίτερα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, με αφορμή τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αιτία αποτέλεσε ο διορισμός του Ιωάννη Αντωνίου, στη θέση του επικεφαλής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), πρόσωπο το οποίο είναι «κόκκινο πανί» για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, ο κ. Αντωνίου χρησιμοποίησε προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του για την Παιδεία με δηλώσεις του όπως «πρέπει να γκρεμίσουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον κ. Αντωνίου να ανακαλέσει τις δηλώσεις αυτές κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε και οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν.

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου «στενά κομματική και σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία, τα παιδιά, τις οικογένειές τους και το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση».

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδεία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «φοβάται το διάλογο» και πως επικαλείται α λα καρτ τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

H κ. Κεραμέως χαρακτήρισε υπερκομματική την επιλογή του κ. Αντωνίου και ανέφερε ότι είναι ένας «άνθρωπος των έργων» που «γνωρίζει τα προβλήματα» στον χώρο της Εκπαίδευσης. «Είμαι σίγουρη ότι θα υπηρετήσει στο ακέραιο την Εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Ως προς τη γνωμοδότηση της Επιτροπής, θετική γνώμη δια των εκπροσώπων τους εξέφρασαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση και αρνητική γνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Αν σου άρεσε κάνε