«Άκυρο» στην εξαίρεση 3 βουλευτών από την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

«Άκυρο» στην εξαίρεση 3 βουλευτών από την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:47 Δημιουργία 12/11/19, 19:51

Όπως αναμενόταν, αρνητική ήταν την Τρίτη η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο αίτημα εξαίρεσης τριών βουλευτών από τις εργασίας της επιτροπής που κατέθεσε ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε ζητήσει την εξαίρεση των Κώστα Κυρανάκη και Θάνου Πλεύρη από τη ΝΔ και του Βασίλη Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα κόμματα ψήφησαν κατά του αιτήματος, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κυρανάκης σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσής του από συμμετοχή στην Προανακριτική και επεσήμανε πως «η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου έγινε με τη λογική του ασυμβίβαστου του μάρτυρα και Εισαγγελέα».

Ο κ. Πλεύρης στην τοποθέτηση του, κατά τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος του Α. Γεωργιάδη στην υπόθεση της Novartis (ένας από τους λόγους του αιτήματος), καθώς όπως είπε τον υπουργό έχει αναλάβει ο κ. Δημητρακοπουλος. Ακόμα σημείωσε πως ακόμα και ήταν δικηγόρος του πάλι δεν θα υπήρχε λόγος για εξαίρεση καθώς η επιτροπή εξετάζει τον κ. Παπαγγελοπουλο και όχι την υπόθεση Novartis αυτή καθαυτή. Στο ίδιο πλαίσιο αρνήθηκε σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες τα δημοσιεύματα πως είδε τον Φρουζή πάρα μόνο μαζί με τον ΣΦΕ και μόνο σε περιπτώσεις που τον καλούσε ο υπουργός ως νομικό σύμβουλο.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη του αιτήματος για ανάκληση της εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπονομεύουν τους θεσμούς, εξευτελίζουν τους εαυτούς τους

Πριν από λίγο ο κ. Τζανακόπουλος, έχοντας δίπλα του τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν οριστεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετέχουν στην ειδική επιτροπή, κατήγγειλε μεθόδευση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε