«Άδειασμα» Δένδια σε Κοτζιά για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

«Άδειασμα» Δένδια σε Κοτζιά για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:32 Δημιουργία 13/11/19, 16:25

Ξεκάθαρα «καρφιά» κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αφήνουν οι συνεργάτες του τωρινού ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, για δημοσίευμα του Nordic Monitor, το οποίο επικαλούμενο απόρρητα έγραφα μιλά για στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος, στις 16 Ιουλίου 2016, με στόχο την επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών και του ελικοπτέρου με το οποίο είχαν διαφύγει στην Ελλάδα και ότι «οι ελληνικές αρχές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν όχι μόνο το ελικόπτερο, αλλά και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor» σχολιάζουν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δεν διανοείται πως «μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται».

Επίσης, διαμηνύουν πως γνώμονας της Ελλάδας πάντοτε είναι η τήρηση των κανόνων του Δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διάψευση Κοτζιά

Με ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Κοτζιάς ανέφερε: «Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; Που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν οτι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό».

Αν σου άρεσε κάνε