Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για το «σπάσιμο του λουκέτου» στην ΑΣΟΕΕ

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για το «σπάσιμο του λουκέτου» στην ΑΣΟΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 13/11/19, 19:14

Την αντίδραση βουλευτών προκάλεσαν, κατά τη συζήτηση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου, καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, για όσα συνέβησαν προχθές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

«Δεν ανακαλώ τη δήλωσή μου» είπε ο κ. Μάρκου, επιμένοντας ότι η Σύγκλητος, κλείνοντας το πανεπιστήμιο, στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Χήτας, που ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει, γιατί «το πανεπιστήμιο ανήκει στα παιδιά μας, που παίρνουν το πρωί το αστικό λεωφορείο» για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ακολούθησε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, που κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι φλερτάρουν με το μπάχαλο.

«Κύριε Μάρκου, είστε εξαίρετος πανεπιστημιακός, θέλω όμως να πω, ότι με στενοχώρησε η τοποθέτησή σας "καλά έκαναν που σπάσανε τα λουκέτα κάποια ανήσυχα πνεύματα την ώρα που το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό". Η μεγαλύτερη αιτία μπαχαλοποίησης των πανεπιστημίων είναι κάποιοι καθηγητές που, αντί να φωτίσουν τη δημοκρατία και τα παιδιά μας, επέτρεψαν να γίνουν τα πανεπιστήμια άνδρα ανομίας. Θα ήθελα να πάρετε πίσω τη δήλωσή σας αυτή» είπε ο κ. Χήτας.

«Θα συμφωνούσαμε αν στενοχωριόσαστε γιατί έκλεισε η Σύγκλητος το πανεπιστήμιο. Όχι γιατί οι φοιτητές έκαναν το καθήκον τους. Τότε θα συμφωνούσαμε» απάντησε ο Κώστας Μάρκου και συμπλήρωσε: «Είναι προφανές ότι είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε γιατί το να κλείσει το πανεπιστήμιο εσείς το θεωρείτε θεμιτό. Εμείς θεωρούμε ότι το κλειστό πανεπιστήμιο είναι το πιο τραγικό συμπέρασμα και η πιο τραγική κατάληξη μιας διαδικασίας. Και με αυτή την έννοια, η άποψή μου είναι ότι καλά έκαναν. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους να μπαίνουν στο σπίτι τους, οι φοιτητές του πανεπιστημίου - όχι οι μπαχαλάκηδες - και ταυτόχρονα οφείλω να τους συγχαρώ, γιατί στάθηκαν αντάξιοι του πνεύματος των ημερών. Να λυπάστε όταν κλείνουν τα πανεπιστήμια, όχι όταν ανοίγουν. Ανακαλέστε, λοιπόν, εσείς, γιατί η σύγκλητος έκλεισε το πανεπιστήμιο και αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και δυναμίτισε και το κλίμα, και πολύ φοβούμαι μήπως δούμε χειρότερα τις επόμενες ημέρες» είπε.

«Είστε αμετανόητοι» σχολίασε, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, που σημείωσε: «Αυτά που ακούσαμε από τον κ. Μάρκου, με τα αλυσοπρίονα, αυτά που έχουμε ακούσει - όσο και αν φωνάζει ο κ. Λάππας ότι δεν το είπε - για τις μολότοφ, έχουμε μάτια, έχουμε αυτιά και μπορούμε να κατανοήσουμε τι ειπώθηκε. Ο κ. Μπαλάφας είπε ότι το ρόπαλο δεν είναι και καλάσνικοφ. Να σας θυμίσω ότι ο Κοτζαμάνης με ρόπαλο χτύπησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τον σκότωσε. Πραγματικά αναρωτιέμαι: Πού πάτε; Τι λέτε; Έχετε κόψει κάθε σχέση με την κοινή λογική; Γιατί φλερτάρετε διαρκώς με το μπάχαλο; Ιδεολογικοποιείτε το μπάχαλο;» διερωτήθηκε ο κ. Μαρκόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε