Δένδιας: Στηρίζουμε την ένταξη Β. Μακεδονίας και Αλβανίας στην ΕΕ

Δένδιας: Στηρίζουμε την ένταξη Β. Μακεδονίας και Αλβανίας στην ΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:20 Δημιουργία 14/11/19, 18:16

Τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας, κατά την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών στη Σερβία.

Σε δηλώσεις ετά το πέρας της συνάντησης με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο κ. Δένδιας ανέφερε «είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις επί μίας ευρείας θεματολογίας και να συζητήσουμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των εξαιρετικών δεσμών μας. Δεσμών, οι οποίοι βασίζονται στην ισχυρή φιλία μεταξύ των λαών μας, στην κοινή θρησκευτική μας κληρονομιά και στην πολιτισμική εγγύτητα».

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι στις χώρες αυτές, στη Βόρεια Μακεδονία και στην Αλβανία, δεν δόθηκε ημερομηνία (έναρξης διαπραγματεύσεων) στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε και αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι να αντιστραφεί αυτή η απόφαση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου αυτές οι χώρες, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία, να λάβουν ημερομηνία. Και θα διευκολύνουμε την πορεία τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Φυσικά, όλα αυτά εξαρτώνται από την εκπλήρωση των ευρωπαϊκών κριτηρίων εκ μέρους των χωρών αυτών. Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν κάνουμε χάρες σε κανέναν. Προωθούμε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, βασισμένο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό κάνουμε, γι’ αυτό είναι οι φίλοι, αυτό υποστηρίζει η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας αληθινός φίλος τόσο της Βόρειας Μακεδονίας όσο και της Αλβανίας. Αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε