Απάντηση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ και FT για τους ποινικούς κώδικες

Απάντηση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ και FT για τους ποινικούς κώδικες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:41 Δημιουργία 14/11/19, 18:37

Να διασκεδάσει τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Finacial Times, μετά τις αιχμές κατά της κυβέρνησης για «σκιές» διαφθοράς στο νομοσχέδιο των ποινικών κωδίκων που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, επιχειρί ο Στέλιος Πέτσας.

Σε δήλωση του από τη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως «στην ουσία του ζητήματος, μετά τη χθεσινή τροποποίηση που επέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε καμία παλαιά υπόθεση δεν αποδεσμεύονται αυτόματα λογαριασμοί και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, καθώς το σχετικό Δικαστικό Συμβούλιο μπορεί, εντός τριών μηνών, να ζητήσει να παραμείνουν δεσμευμένα προκειμένου να εξετάσει την ουσία των σχετικών υποθέσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας επιτίθεται προς το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «θα περίμενε κανείς από μια σοβαρή αντιπολίτευση να νοιάζεται για την πολύχρονη ταλαιπωρία τόσων συμπολιτών μας που άδικα παραμένουν όμηροι των πολύ αργών ρυθμών εξέτασης των υποθέσεων τους.

Και μάλιστα όμηροι, χωρίς να τους έχει καν ασκηθεί ποινική δίωξη, δηλαδή μια διαδικασία που δεν υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ίσως και παγκοσμίως, και που σε κάθε περίπτωση δεν συνάδει με ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου», συνέχισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Ούτε και ενδιαφέρεται για τους συμπολίτες μας που υφίστανται τόση ταλαιπωρία. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί περισσεύουν στον "ΣΥΡΙΖΑ του 3%" με τον οποίο φλερτάρει ο κ. Τσίπρας».

Αν σου άρεσε κάνε