Κ. Μητσοτάκης: Σημάδι επαναβιομηχάνισης το άνοιγμα κλειστών εργοστασίων

Κ. Μητσοτάκης: Σημάδι επαναβιομηχάνισης το άνοιγμα κλειστών εργοστασίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:57 Δημιουργία 15/11/19, 12:52

Το εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το οποίο θα επαναλειτουργήσει μετά από πέντε χρόνια, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρο Καράογλου και τους βουλευτές Κώστα Γκιουλέκα και Στράτο Σιμόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους νέους επενδυτές (αμερικάνικη εταιρεία) για τα σχέδια που έχουν, έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Ανάπτυξης και το επιτελείο που εργάστηκαν για αυτή την υπόθεση, κάνοντας λόγο για κινήσεις που οδηγούν στην επαναβιομηχάνιση της χώρας.

Όπως σημείωσε και χθες το βράδυ στην ομιλία στο «Τhessaloniki Summit 2019» ο πρωθυπουργός, «μιλάμε για μια επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων μόνο τα δυο πρώτα χρόνια και για 400 θέσεις εργασίας συν αυτές που θα δημιουργηθούν μέσω των εργολαβιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα λειτουργήσουν παράλληλα».

Ο σύμβουλος των νέων επενδυτών, Νικόλαος Ρήτας, που ήταν μεταξύ εκείνων που ξενάγησαν τον πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις, είπε ότι το εργοστάσιο αυτό έχει επτά γραμμές παραγωγής, το μήκος του είναι 750 μέτρα και βρίσκεται σε ένα χώρο 150 στρεμμάτων. Το εργοστάσιο «έφτιαχνε το καλύτερο τετραπλό έλαστρο σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε και χαρακτήρισε τη σημερινή εξέλιξη, με την επαναλειτουργία του, σαν τον «φοίνικα που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του».

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος είχε σταματήσει τη λειτουργία του ακριβώς πριν από πέντε χρόνια, το Νοέμβριο του 2014. Είχε τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης και η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και οδήγησε στους νέους επενδυτές, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα με τον κ. Ρήτα, οι εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση και θα χρειαστεί απλά μια γενική συντήρηση για να επαναλειτουργήσει.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα περιοδεύσει στον νομό Ημαθίας, με επισκέψεις στο χωριό Αγία Βαρβάρα όπου θα συναντηθεί με νέους αγρότες και σε οινοποιείο της περιοχής όπου θα συναντηθεί με οινοποιούς.

Αν σου άρεσε κάνε