Φρουζής για Τουλουπάκη: Μου είπε να «δώσω» πολιτικούς - Πήγα στο ραντεβού με 2 στόχους

Φρουζής για Τουλουπάκη: Μου είπε να «δώσω» πολιτικούς - Πήγα στο ραντεβού με 2 στόχους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:23 Δημιουργία 15/11/19, 14:02

Με την αναφορά του Κωνσταντίνου Φρουζή ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι σκάνδαλο, ξεκίνησε η τρίτη ημέρα κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis.

Ο ίδιος επανήλθε στο επίμαχο άτυπο ραντεβού του με την κυρία Τουλουπάκη και σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι πήγε σε αυτήν με δύο στόχους: να καταθέσει για να μιλήσει επιτέλους και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.

«"Θέλω να καταθέσω", της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα». Ο κ. Φρουζής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέχισε λέγοντας πως όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος τού προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα, «αυτό σημαίνει "έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις". Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι εξέλαβα τη στάση Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν για να "δώσω" πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα». Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να είπε στον Φρουζή ότι θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να της πει για αυτά τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα, μπερδεύεται η κουβέντα. Η εκτίμησή του - σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε - ήταν πως η κουβέντα έγινε προκειμένου να υπάρξει αναφορά σε πολιτικούς.

Ερώτηση υπήρξε και για το αποκαλούμενο Harvand project, αναφορικά με τον χρόνο έκδοσης του δελτίου τιμών, αλλά και τις τιμές ως προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξαν ότι οι στόχοι του επιτεύχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιέσατε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησαν «γαλάζιοι» βουλευτές, με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis να φέρεται να λέει ότι η λέξη πίεση σημαίνει μάχομαι για κάτι και ότι ως εκ τούτου πράγματι στη δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πείσει και την αντιπολίτευση τότε πως τα αιτήματά του ήταν δίκαια.

Για το θέμα της συνάντησης με τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ερώτηση από τον Γιάννη Ραγκούση, με τον Κωνσταντίνο Φρουζή να λέει πως δεν υπήρξε παράνομο αίτημα και ότι έγινε στο πλαίσιο γνωριμίας. Παράλληλα, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, πως θα ήθελε να έχουν φιλτραριστεί καλύτερα οι μαρτυρίες.

Τέλος, ο Κ. Φρουζής φέρεται να είπε πως υπήρξαν mail προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά όχι προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, με

Αν σου άρεσε κάνε