Η Ελλάδα στο πλευρό της Γαλλίας για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

Η Ελλάδα στο πλευρό της Γαλλίας για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 19/11/19, 19:10

Τη στήριξη της Ελλάδας στο σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την Τρίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου Γενικών Yποθέσεων της ΕΕ..

Σε σχετική δήλωση του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «σήμερα πήραμε την απόφαση να στείλουμε ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα ότι τα Δυτικά Βαλκάνια είναι μέρος της Ευρώπης.

Παρά την καθυστέρηση που σημειώθηκε με την απόφαση να μην ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να μην ληφθεί η απόφαση που έπρεπε στο συμβούλιο του Οκτωβρίου, στέλνουμε ένα μήνυμα προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ότι τους θέλουμε στην δικιά μας ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και προς την Κομισιόν ότι υπάρχει ένας τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτή την διεύρυνση. Και αυτός είναι, υιοθετώντας μία καινούργια διαδικασία διεύρυνσης.

Οι απόψεις που κατέθεσε η Γαλλία είναι απόψεις που σηματοδοτούν μία καινούργια πορεία προς μία κατεύθυνση. Περιμένουμε από την Κομισιόν να ακούσει, όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά και όλες τις άλλες χώρες και να έρθει πολύ σύντομα με ένα καινούργιο πλαίσιο μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε επιτέλους να εκκινήσουμε αυτή τη διαδικασία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια», κατέληξε ο Έλληνας αν. υπ. Εξωτερικών.

Αν σου άρεσε κάνε