Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά του Κ. Μητσοτάκη

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά του Κ. Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:04 Δημιουργία 21/11/19, 10:29

Προκλητική ανακοίνωση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού εξέδωσε η Τουρκία, στον απόηχο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι χώρα μας «έχει φτάσει στα όρια της με το προσφυγικό» και ότι η κατάσταση στα νησιά μας δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπος Χαμί Ακσόι, αναφέρει ότι πρόκειται για το τελευταίο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις» του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

"Το τελευταίο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα μέσω στρέβλωσης των γεγονότων είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

Σε σύγκριση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό επίπεδο διέλευσης μειώθηκε κατά 94% χάρη στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία.

Δεν είναι ανθρώπινο για τις χώρες που βρίσκονται στις μεταναστευτικές διαδρομές καθώς και για την Ελλάδα να εφαρμόσουν "μηδενική μεταναστευτική πολιτική" και να αγνοήσουν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το μεταναστευτικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των βασικών αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια εξωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους. Οι Έλληνες ομόλογοι μας καθώς και η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο για την Τουρκία να επωμίζεται μόνο αυτή το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράτυποι μετανάστες συνεχίζουν να επαναπροωθούνται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές. Με το να αγνοούνται οι ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.

Θεωρούμε ότι είναι σωστό να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή της συνεργασίας με την Τουρκία σε αυτό το θέμα θα αποφέρει πιο αποτελεσματικά από το να κάνε προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να

- επανορθώσει για τις απάνθρωπες συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι μετανάστες, και οι οποίες καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς,

- αποτρέψει το θάνατο μωρών μεταναστών, ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια,

- μην ξεχνάει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο,

- βάλε ένα τέλος στην πρακτική επαναπροώθησης των μεταναστών, η οποία είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο,

- μην χρησιμοποιεί όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τους μεταχειρίζεται απάνθρωπα,

- επιδείξει σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας".

Αν σου άρεσε κάνε