Αιχμές Θεοδωρικάκου προς την αντιπολίτευση για την ψήφο των αποδήμων

Αιχμές Θεοδωρικάκου προς την αντιπολίτευση για την ψήφο των αποδήμων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:26 Δημιουργία 21/11/19, 17:22

«Καρφιά» προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, άφησε την Πέμπτη ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή, κατά την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως είπε ο ΥΠΕΣ, «δυστυχώς οι περιορισμοί που ετέθησαν από κόμματα δεν επιτρέπουν να κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Όσοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν χρήση του νόμου που ευελπιστώ ότι θα ψηφιστεί με την αναγκαία πλειοψηφία, θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως προβλέπετο μέχρι σήμερα, ερχόμενοι στην Ελλάδα και στις εκλογικές περιφέρειες που είναι εγγεγραμμένοι».

Αναφορικά με την αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος, ο κ. Θεοδωρικάκος, σημείωσε ότι η προσθήκη της παραγράφου 4, γίνεται για να θωρακιστούν συνταγματικά οι περιορισμοί που θέτουν ορισμένα κόμματα σε ότι αφορά τις διευκολύνσεις που θα γίνονται στους εκτός επικρατείας Έλληνες να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Δυνητικές κάποιες από τις προϋποθέσεις στο άρθρο 54

«Πολλές εξ αυτών είναι δυνητικές και όχι υποχρεωτικές γιατί είναι κρίμα να γίνει το λάθος που έγινε σε προηγούμενη αναθεώρηση και να δεσμεύσουμε αμετάκλητα νέες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στο μέλλον», επισήμανε ο ίδιος, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το υπερψηφίσουν.

Όσον αφορά στη Συνταγματική Αναθεώρηση ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως «η προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν τόλμησε να κοιτάξει την κοινωνία στα μάτια και να πάρει αποφάσεις που θα αλλάξουν τον καταστατικό χάρτη λειτουργίας της χώρας και θα της δώσουν ώθηση για να καλύψει το χαμένο έδαφος δεκαετιών».

Συνέχισε αναφέροντας πως «παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες. Ευκαιρίες για να προσαρμοστούμε σε όσα δικαίως ζητάει η κοινωνία».

Αν σου άρεσε κάνε