Ειρωνικός ο Τσακαλώτος για τον προϋπολογισμό του 2020

Ειρωνικός ο Τσακαλώτος για τον προϋπολογισμό του 2020

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 21/11/19, 18:29

Αιχμές κατά της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2020 άφησε την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ,«ο κορμός του νέου προϋπολογισμού δεν πρόκειται να συγκλονίσει τη μεσαία τάξη», προσθέτοντας πως θα υπάρξει συνέχιση των ανισοτήτων, των χαμηλών μισθών κ.α.

Ο ίδιος, επεσήμανε πως κάποιοι αποφάσισαν ότι «τα κοινωνικά συμβόλαια είναι τελευταία στη λίστα και οι πιστωτές πρώτοι»

. Κατά την τοποθέτηση του άσκησε κριτική σε «κόμματα καρτέλ» τα οποία είναι τόσο συνδεδεμένα με το κράτος που έχουν ξεχάσει τη βάση, τις δημοκρατικές σχέσεις που πρέπει να έχει η κορυφή του κόμματος με τη βάση. Προσέθεσε πως πρέπει να αντιδράσουμε στην απαξίωση της πολιτικής και στα κόμματα καρτέλ.

Αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών είπε «η ουσία είναι πολιτική. Πόσο προστασία πρέπει να έχουν οι υπουργοί;».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην απλή αναλογική λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα του 31.5% , προσθέτοντας πως «ξέρουμε ότι με την απλή αναλογική δεν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γι ΄αυτό την προτείνουμε» και έκανε αναφορά στην ανάγκη συνεργασιών.

Συνέχισε κάνοντας αναφορά στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν φαινόμενα απαξίωσης της πολιτικής, κυρίως από τους νέους.

Αν σου άρεσε κάνε