«Καυτό» κλίμα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»

«Καυτό» κλίμα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:57 Δημιουργία 22/11/19, 08:53

Τεταμένο κλίμα αναμένεται να επικρατήσει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» την Παρασκευή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά.

Στην ερώτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει την «επιεική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς». Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση πως ενώ «εντείνει την πολιτική της επίδειξης πυγμής και της ρητορικής περί ‘νόμου και τάξης’, έχει επιλέξει να ακολουθήσει τις πλέον επιεικείς απόψεις ειδικά σε ό,τι αφορά τα ‘εγκλήματα του λευκού κολάρου’, που τελούνται από δράστες που προέρχονται και δραστηριοποιούνται σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, με εκμετάλλευση της θέσης τους μέσα στα συστήματα εξουσίας».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας, με τη στάση αυτή η κυβέρνηση «ευνοεί όσους δεν δίστασαν στα χρόνια πριν ή κατά τη διάρκεια της κρίσης να μετέρχονται απατηλά μέσα και ιδιαίτερα τεχνάσματα και να καταχρώνται τις θέσεις εμπιστοσύνης που κατείχαν, προτάσσοντας τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και αξιοποιώντας την προνομιακή πληροφόρηση και τις ευκαιρίες που έδινε η συμμετοχή τους σε ένα σύστημα διαπλοκής και θεσμικής και πολιτικής προστασίας τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως ενδεικτικά έγινε με την τιμολόγηση των φαρμάκων».

Η ερώτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Η κ. Γεννηματά επισημαίνει πως «η χώρα μας βιώνει σήμερα τις συνέπειες της έξαρσης της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, εγκλωβισμένη στις επιταγές της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.- Τουρκίας που έχει παραδώσει τα "κλειδιά" του προσφυγικού στην Τουρκία».

«Το σύστημα υποδοχής και φιλοξενίας στα νησιά και την ενδοχώρα έχει ξεπεράσει τα όριά του. Τα νησιά μας και όλη η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS. Τα προβλήματα εντείνονται και δημιουργείται το έδαφος για καλλιέργεια ακραίων συμπεριφορών και ενδυνάμωση της ακροδεξιάς» παρατηρεί η κ. Γεννηματά, επικρίνοντας την «ανετοιμότητα και τα χαμηλά αντανακλαστικά» της κυβέρνησης».

Αν σου άρεσε κάνε