ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνουν το μεγάλο έγκλημα, τονίζει το ΚΚΕ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνουν το μεγάλο έγκλημα, τονίζει το ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:24 Δημιουργία 22/11/19, 15:20

TAGS

Για τα κινήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες επιτίθεται το ΚΚΕ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την κόντρα του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την «ώρα του πρωθυπουργού».

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που κοκορομαχούν στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, είναι οι ίδιοι που αρνούνται πεισματικά την πρόταση του ΚΚΕ για την –επιτέλους– κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να ισχύει ό,τι και για τους απλούς πολίτες. Είναι επίσης οι ίδιοι, που στις αναθεωρήσεις του Ποινικού Κώδικα, μια με ΝΔ και μια με ΣΥΡΙΖΑ, ενσωμάτωσαν διατάξεις που αντικειμενικά διευκολύνουν το μεγάλο έγκλημα.

Η ΝΔ φρόντισε να επεκτείνει την “προστασία” σε όσους εμπλέκονται στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περιορίζοντας το χρόνο δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων και στους τραπεζίτες, προβλέποντας να έχουν μόνο οι ίδιοι τη δυνατότητα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε στελέχη τους που εμπλέκονται σε υποθέσεις απιστίας.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση φρόντισε να μετατρέψει από κακούργημα σε πλημμέλημα τις περιπτώσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος, μειώνοντας προκλητικά τις ποινές» καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού.

Αν σου άρεσε κάνε