Θετική η Ελλάδα στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό

Θετική η Ελλάδα στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:25 Δημιουργία 26/11/19, 16:20

Ως θετική εξέλιξη στις προσπάθειες για την επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό χαρακτηρίζουν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τη χθεσινή τριμερή συνάντηση μεταξύ των Νίκου Αναστασιάδη, Μουσταφά Ακιντζί και Αντόνιο Γκουτέρες στο Βερολίνο, η οποία συμφώνησε σε βήματα για μια άτυπη πενταμερή συνάντηση των δύο πλευρών και των εγγυήτριων δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε την Τρίτη πως η «όπως πάντα, θα είναι αδιαλείπτως έτοιμη και διαθέσιμη να συνδράμει τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στις προσπάθειές του.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του Βερολίνου, είπε πως αποτελεί ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος, που παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Περαιτέρω, ο κ. Γεννηματάς τόνισε πως η συνάντηση επιβεβαίωσε την προσήλωση στην ανάγκη επίλυσης στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και κατέγραψε την ανάγκη ταχείας επίλυσης του ζητήματος και την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή.

Αν σου άρεσε κάνε