13ο συνέδριο της ΝΔ: «Το μέλλον αρχίζει τώρα» - Οι στόχοι και τα μηνύματα

13ο συνέδριο της ΝΔ: «Το μέλλον αρχίζει τώρα» - Οι στόχοι και τα μηνύματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 29/11/19, 08:31
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με σύνθημα «το μέλλον αρχίζει τώρα» ανοίγει το απόγευμα τις πύλες του το 13ο συνέδριο της ΝΔ, όπου θα παραστούν και θα μιλήσουν προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος, είναι να αναδειχτεί η νέα πολιτική πραγματικότητα στη χώρα, έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Ο πολιτικός ρεαλισμός που κέρδισε τον λαϊκισμό θα είναι το κεντρικό μήνυμα, που θα εκπέμψουν πολλοί εκ των ομιλητών (Έλληνες και ξένοι) κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών.

Το συνέδριο, πάντως, θα είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για έναν πρώτο μίνι απολογισμό της νέας κυβέρνησης και η έμφαση θα δοθεί στην οικονομία, στην ασφάλεια, αλλά και στην εξωτερική πολιτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει με τη βασική του τοποθέτησή του τον απολογισμό αυτό, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνησή του απευθύνεται στους πολίτες του μόχθου, σε εκείνους που επλήγησαν από την κρίση περισσότερο, που δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους της μεσαίας τάξης.

Πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι το ιστορικό στέλεχος της συντηρητικής παράταξης, ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα τονίσει ότι η ΝΔ εκφράζει το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας «για μετάβαση σε εποχή συλλογικής ωριμότητας».

Ξεχωριστό κεφάλαιο στις εργασίες του συνεδρίου θα αποτελέσει η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη θωράκισης της χώρας απέναντι σε ακραία φαινόμενα, που ήδη έχουν πλήξει πολλές περιοχές της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και στην υιοθέτηση συνολικά, πολιτικών που προστατεύουν το περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, κάθε θεματική ενότητα του συνεδρίου θα είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα: στο πρώτο το λόγο θα λαμβάνουν οι προσκεκλημένοι ομιλητές και στο δεύτερο οι σύνεδροι.

Επίσης, το συνέδριο της ΝΔ θα έχει αρκετές καινοτομίες, όπως είναι η προσωποποιημένη ηλεκτρονική πληροφόρηση προς τους συνέδρους, η διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για σειρά θεμάτων και η δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων από στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Στο συνέδριο θα παραστούν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, ο πρώην πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, καθηγητές πανεπιστημίου, περιβαλλοντολόγοι, οικονομολόγοι διεθνούς φήμης και επίσης οι δύο Ευρωπαίο Επίτροποι της χώρας κ.κ. Αβραμόπουλος και Σχοινάς.

Αν σου άρεσε κάνε