Χαρίτσης: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για τις δηλώσεις Σαμαρά

Χαρίτσης: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για τις δηλώσεις Σαμαρά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 02/12/19, 14:35

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα ανέφερε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς στο 13ο συνέδριο της ΝΔ, αναφορικά με το προσφυγικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε τη Δευτέρα ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «ί μήνυμα στέλνει σε όλη τη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός, όταν μιλάει για «λαθροεπικοισμό»;. Οι ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αντιδράσεις που βλέπουμε στις τοπικές κοινωνίες καλλιεργήθηκαν από τη ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα. Περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί αυτές τις απόψεις όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο του κόμματός του"».

Ο εκπρόσωπος τύπου υπενθύμισε: «Όσα είπε ο κ. Σαμαράς για αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών, υπήρξε η κεντρική ρητορική της ΝΔ προεκλογικά» και διερωτήθηκε «Θα τηρήσει και θα τιμήσει τελικά η κυβέρνηση τη Συμφωνία;».

Αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά λέγοντας: "πρέπει η κυβέρνηση να μας πει ποια είναι τελικά η πολιτική της" και ξεκαθάρισε«εμείς ασκούμε εποικοδομητική κριτική. Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει πιο ενεργητική στάση απέναντι στην Τουρκία».

Τέλος, για το κοινωνικό μέρισμα υποστήριξε: "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος περισσότερα από 3,5 εκατ. συμπολίτες μας, αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Τότε η ΝΔ μιλούσε για «ελεημοσύνη» και «ψίχουλα». Και τώρα δίνει μέρισμα σε 200.000 μόνο ανθρώπους».

Αν σου άρεσε κάνε