Ερντογάν: Θα δω τον Μητσοτάκη και θα του πω τις θέσεις μας

Ερντογάν: Θα δω τον Μητσοτάκη και θα του πω τις θέσεις μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 03/12/19, 09:21

Στη «σκιά» των έντονων προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ, το κρίσιμο τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικό ρεπορτάζ για τη διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας διαβάστε το θέμα με τίτλο «Στα διεθνή for a οι τουρκικές προκλήσεις – Να πάρει θέση τώρα ζητεί η Αθήνα από την ΕΕ».

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης ο Τούρκος πρόεδρος, δηλώνοντας σχετικά: «Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Θα του πω τις θέσεις μας. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά και εμείς θα κάνουμε τα βήματα που θέλουμε. Η συμφωνία ισχύει, κάνουμε ό,τι χρειάζεται κάθε στιγμή».

«Απειλούν τη Λιβύη ότι θα διώξουν τον πρέσβη της, αλλά μπορεί η Λιβύη να τον αποσύρει νωρίτερα, πριν το κάνουν οι Έλληνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου δεν μας επηρεάζουν», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να θέσει το θέμα της ανατολικής Μεσογείου σε εμάς. Αυτή η συμφωνία με τη Λιβύη είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως και της Λιβύης, και δεν το συζητάμε με κανέναν. Και αυτό θα το πω και στον Γάλλο πρόεδρο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε