ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την ανάκληση απολύσεων στην Τρ. Πειραιώς

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την ανάκληση απολύσεων στην Τρ. Πειραιώς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 03/12/19, 14:58

Να ανακληθούν άμεσα οι 24 απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς ζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, που συναντήθηκαν σήμερα με το προεδρείο της ΟΤΟΕ και τους συλλόγους των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, σε σχετική δήλώσή της μετά τη συνάντηση, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σημείωσε πως οι απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι δε δέχτηκαν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «έχουν απολύτως εκδικητικό χαρακτήρα», καθώς παραβιάζουν τη συμφωνία της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η οποία προέβλεπε ότι η μετακίνηση υπαλλήλων στη νέα εταιρεία θα ήταν μόνο εθελοντική.

Η κ. Αχτσιόγλου εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς και την απαίτησή του να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις. Σημείωσε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε έγκαιρα επισημάνει και αναδείξει τις «εκβιαστικές πρακτικές της τράπεζας σε βάρος των εργαζομένων της», είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων και είχε καλέσει το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για να διασφαλίσει τα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ωστόσο, όπως είπε, «δεν υπήρξε καμία κυβερνητική παρέμβαση για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία».

Παράλληλα, τόνισε ότι το ζήτημα είναι «βαθιά πολιτικό, διότι τα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων που ελήφθησαν μέσα σε λίγους μήνες από την κυβέρνηση της ΝΔ εξέπεμψαν σήμα γενικευμένης αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας». Παρ’ όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, έστω και τώρα, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, να τηρηθεί η συμφωνία διοίκησης-εργαζομένων και να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Γεννηματά: Κίνδυνος μαζικών απολύσεων στις Τράπεζες

«Ό, τι δεν έγινε στην καρδιά της κρίσης, γίνεται τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχολίασε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ.

Όπως υποστήριξε, η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων «δημιουργεί κινδύνους για μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες».

Η κ. Γεννηματά ζήτησε από την κυβέρνηση «να παρέμβει τώρα», ώστε οι απολύσεις να ακυρωθούν.

«Αλίμονο αν οι Τράπεζες - που έχουν στηριχθεί με χρήματα του ελληνικού λαού - αφεθούν ασύδοτες και στα θέματα της απασχόλησης» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η ΟΤΟΕ συναντάται σήμερα και με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ενώ αύριο έχει ραντεβού και με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Στεργίου.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να ενημερώσει τα κόμματα «για τις μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς», προκειμένου αυτές άμεσα να ανακληθούν.

Αν σου άρεσε κάνε