«Άδειασμα» Μαξίμου στο ΥΠΕΘΑ για τα ΜΟΕ με την Τουρκία

«Άδειασμα» Μαξίμου στο ΥΠΕΘΑ για τα ΜΟΕ με την Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 03/12/19, 18:03

Σε «άδειασμα» των πληροφοριών περί αναστολής των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία προχώρησε την Τρίτη το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο για τη Σύνοδο Κορυφής του NATO.

Σύμφωνα με non paper από το Μαξίμου, οι ι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία συνεχίζονται κανονικά.

Η κυβέρνηση αναμένει τις τεχνικές συζητήσεις ώστε οριστούν οι ημερομηνίες εντός του Δεκεμβρίου, λένε από το Μαξίμου.

Νωρίτερα είχε διαρρεύσει η πληροφορία πως η Αθήνα προχωρά σε αναστολή των συζητήσεων με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο, μέχρι νεωτέρας.

Μάλιστα τονίζονταν πως το «πάγωμα» των συζητήσεων έρχεται μετά και την υπογραφή μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, καθώς και τη δημοσιοποίηση χαρτών με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων στη χάραξη θαλασσίων ζωνών.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι το προσωρινό πάγωμα των ΜΟΕ, αποτελούσε αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις τουρκικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών και δη την υπογραφή συμφώνου με τη Λιβύη.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως ερευνάται η πηγή της αρχικής διαρροής περί παγώματος των συζητήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε