Μητσοτάκης: Προσωπική μου προτεραιότητα τα προβλήματα των ΑμεΑ

Μητσοτάκης: Προσωπική μου προτεραιότητα τα προβλήματα των ΑμεΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 03/12/19, 19:15

Την ελπίδα και την πίστη ότι η 3η Δεκεμβρίου θα πάψει να αποτελεί ξεχωριστή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία και ότι «οι πολίτες με αναπηρία θα ζουν, πλέον, με αξιοπρέπεια την καθημερινότητα όλων μας, θα μετακινούνται άνετα, θα σπουδάζουν ανεμπόδιστα και θα εργάζονται χωρίς διακρίσεις, μετέχοντας ισότιμα στην κοινωνική δράση κάθε ημέρα του χρόνου» εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για τα ΑμεΑ.

Σε μήνυμά του στο Facebook, σημειώνει πως η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία αποτελεί κυβερνητική, «αλλά και προσωπική μου προτεραιότητα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική τεχνική επιτροπή «που θα οδηγήσει σε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης με βάση τις ανάγκες, αλλά και τις επιλογές αυτών των συμπολιτών μας».

Πρόκειται, όπως σημειώνει, για καθήκον της Πολιτείας «και χρέος προς τον Πολιτισμό μας. Όσο για μένα, αποτελεί φόρο τιμής στη Μαρίκα Μητσοτάκη, που πρώτη έθεσε στον δημόσιο διάλογο - με θάρρος και κόστος, τότε - τα ζητήματα της αναπηρίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως η 3η Δεκεμβρίου 2020 δεν πρέπει να βρει την Ελλάδα και πάλι καθηλωμένη σε λόγια συμπαράστασης, «αλλά με απολογισμό έργου και αποτελέσματος. Και αυτό θα γίνει!» όπως τονίζει.

Αν σου άρεσε κάνε