Διάλογο μεταξύ ΟΤΟΕ και Τρ. Πειραιώς θέλει η ΝΔ

Διάλογο μεταξύ ΟΤΟΕ και Τρ. Πειραιώς θέλει η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 04/12/19, 16:23

Στον περαιτέρω διάλογο μεταξύ της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και των τραπεζικών υπαλλήλων αναφέρθηκε ο Γιώργος Στεργίου της ΝΔ κατά τη συνάντηση που είχε το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος με την ΟΤΟΕ για τις απολύσεις εργαζομένων της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς και η αναζήτηση λύσεων στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ εξέθεσαν διεξοδικά την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αιφνίδια ανακοίνωση 24 απολύσεων εργαζομένων του πρώην RBU από την Τράπεζα Πειραιώς».

Κατά τις ίδιες πηγές «ο κ. Στεργίου αναγνώρισε την ιδιαίτερη σημασία της συμφωνίας για τον κλάδο, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την Τράπεζα, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και ευρύτερα για τις εξελίξεις στις άλλες Τράπεζες, σε ότι αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Επισήμανε ότι υπάρχει περιθώριο για να λυθεί το θέμα και να διευκολυνθεί ο διάλογος μεταξύ των δυο πλευρών, ώστε να εξευρεθούν λύσεις στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας. Δήλωσε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τη συμφωνία και θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ομαλής εφαρμογής της συμφωνίας. Κατά τη γνώμη του, δε, και από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας θα υπάρξει ανάλογη στάση».

Αν σου άρεσε κάνε