Μανιαδάκης στη Βουλή: «Μου έλεγαν μην φοβάσαι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά στην κυβέρνηση»

Μανιαδάκης στη Βουλή: «Μου έλεγαν μην φοβάσαι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά στην κυβέρνηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 04/12/19, 18:19

Ξεκάθαρα καρφιά προς την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε την Τετάρτη ο Νίκος Μανιαδάκης από τη Βουλή, κατά τη δεύτερη μέρα κατάθεσης του ίδιου στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι ανακρίσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς γίνονταν σε διαμέρισμα επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως 24-26, πλησίον της Μιχαλακοπούλου. «Μου έδειχναν υπουργικές αποφάσεις και έπαιρναν θέση, λέγοντας ότι ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής. Μου έλεγαν "μη φοβάσαι! Θα εκλεγεί πάλι το κυβερνών κόμμα"».

Οι αναφορές του μάρτυρα προκάλεσαν ένταση μεταξύ των μελών της Προανακριτικής, με αποτέλεσμα ο Θάνος Πλεύρης να σχολιάσει: «Μας θυμίζει αυτά που έλεγε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή θα βάλουν δύο αντιπάλους στην φυλακή και θα κερδίσουν τις εκλογές».

Επίσης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος συνηγόρησε, λέγοντας: «Που ξέρεις; Μπορεί ο Πολάκης να έδινε τις ερωτήσεις».

- Γ. Ραγκούσης: «Πρόσεχε μην έρθει εδώ».

- Δ. Μαρκόπουλος: «Συνεχίστε έτσι και θα πάτε καλά. Ακόμα να τον μαζέψετε».

Πάντως, συνεχίζοντας ο κ. Μανιαδάκης τις αποκαλύψεις για τον τρόπο που τον πίεζαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, είπε: «Μου ζητούσαν να καταθέσω για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μου έλεγαν: "Έχουμε τόσες λεπτομέρειες για τον Αδωνι, έως και ποιος πληρώνει τις κουρτίνες του σπιτιού του"». Σε άλλο σημείο είπε πως «οι εισαγγελείς μου επαναλάμβαναν: "πρέπει να είσαι με το μέρος μας"». Ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει και για πρόσφατη αναφορά των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, ξεκαθαρίζοντας πως «ποτέ δεν τους μετέφερα απειλές εκ μέρους του Γιάννη Στουρνάρα».

Επίσης, δίνοντας διευκρινίσεις για το πως μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκεί έρευνες, είπε: «Ο Ντζούρας μου κανόνισε την συνάντηση με πράκτορες του FBI. Μου είπε πως μπορώ να βγάλω λεφτά από αυτό το πρόγραμμα. Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια και κατ' αντιπαράσταση με Δεσταμπασίδη, Τουλουπάκη και Μαραγγέλη».

«Συνεργάστηκα και με Γεροβασίλη»

Πέραν αυτών, ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είχα συνεργασία με τον κ. Κουρουμπλή και η κυρία Γεροβασίλη μου είχε ζητήσει να μιλώ με την τρόικα για το clawback, αλλά και με τον Καρόνε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους παρείχα πληροφορίες».

Θ. Πλεύρης: Αρα ακόμη και όταν γινόταν η «μεγάλη επανάσταση» του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία με σας τα στελέχη του συνομιλούσαν και σας θεωρούσαν αξιόπιστο συνομιλητή;

Ν. Μανιαδάκης: Μάλιστα

Ν. Μανιαδάκης: Μόνος μου έγραφα τις καταθέσεις

Θ. Πλεύρης.: Έχετε δει ότι υπάρχουν διάφορες στη γραμματοσειρά των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων; Υπάρχει περίπτωση ποτέ να φέρατε κατάθεσή σας έτοιμη σε στικάκι;

Ν. Μανιαδάκης: Ναι βεβαίως. Μια φορά την πήγα έτοιμη σε στικάκι. Την ειίχα γράψει μόνος μου βρε παιδί μου.

Αν σου άρεσε κάνε