Παραμένουν 2 αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για «ναι» στην ψήφο των αποδήμων

Παραμένουν 2 αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για «ναι» στην ψήφο των αποδήμων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:02 Δημιουργία 06/12/19, 15:56

Το «μαλάκωμα» του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων παρουσίασε την Παρασκευή ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει πως μένουν ακόμα 2 αιτήματα προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του, μετά από τις ρυθμίσεις που παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο ΥΠΕΣ, Τάκης Θεοδωρικάκος, «είναι θετικές οι αλλαγές. Είμαστε σαφές πιο κοντά στο να υπερψηφίσουμε πολλά από τα άρθρα. Ικανοποιήθηκαν δύο βασικά αιτήματα μας από τα τέσσερα που είχαμε θέσει.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα αδιάβλητο και διαφανές εκλογικό σύστημα και για αυτοτελές δικαίωμα του εκλέγεσθαι των Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, η επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων καθώς και η νομοθετική πρόβλεψη να εγκρίνονται από τα 2/3 της Διακομματικής Επιτροπής η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων.

«Το κλίμα είναι πολύ θετικό όπως διαμορφώνεται, ανταποκρινόμαστε με ανοιχτό πνεύμα σε πράγματα που μπορούν να λειτουργήσουν», επεσήμανε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κλείνοντας τη συζήτηση και αφήνοντας ανοιχτό κατά τη συζήτηση του σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Δευτέρα να προχωρήσει σε νέες βελτιώσεις.

Θετικά είναι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση που χαρακτήρισαν θετικές τις νομοτεχνικές παρεμβάσεις και έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο ενώ μόνο το ΜέΡΑ25 εμμένει στις προτάσεις του ενώ ζητά να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους όσοι έχουν πρόσφατα φύγει στο εξωτερικό και όσοι λείπουν 25 με 30 χρόνια να ψηφίζουν σε εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού.

Αν σου άρεσε κάνε