Η απάντηση Παναγιωτόπουλου για τη... σύγχυση με τα ΜΟΕ και την Τουρκία

Η απάντηση Παναγιωτόπουλου για τη... σύγχυση με τα ΜΟΕ και την Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/12/19, 17:59

Με ιδιαίτερα προσεχτικούς τόνους τοποθετήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για το «άδειασμα» του Μεγάρου Μαξίμου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο την περασμένη Τετάρτη.

Μιλώντας επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα F-16, ο υπουργός αναφέρθηκε στα στα σενάρια που υπήρξαν περί παγώματος των ΜΟΕ, τα οποία έχει διαψεύσει η κυβέρνηση. Όπως είπε «η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας. Αυτό που είχαμε πει ως υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ. Ως εκεί όμως».

Σε σχόλιο του για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μία Εξεταστική, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα F16 με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα».

Αν σου άρεσε κάνε