Τουρκία: Σας πετάξαμε στο Αιγαίο το 1922

Τουρκία: Σας πετάξαμε στο Αιγαίο το 1922

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:56 Δημιουργία 08/12/19, 10:48

Ακάθεκτη συνεχίζει τις προκλήσεις της η Άγκυρα, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να εξαπολύει επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως «απάντηση» στα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό στο Συνέδριο για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κατηγόρησε την Τουρκία για θηριωδίες, μιλώντας για εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Απαντώντας, αργά το βράδυ του Σαββάτου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «η ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Στην ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, υπό την επωνυμία της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας μας.

»Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονία».

Αν σου άρεσε κάνε